2017. április 7-8. – Aludj máskor 24 órás vetélkedő!

 A 24 órás vetélkedő „Aludj máskor” egy kiváló ifjúsági nagyrendezvény, elsősorban középiskolások részére. Ezen a rendezvényen egy adott város, megye vagy térség összes középiskolása együtt játszhat. Vetélkedőnk egy olyan esemény, ahol a közösségépítés párosul a pozitív rivalizálással. Ahol városi/térségi középiskolák mérhetik össze erejüket, kreativitásukat, kitartásukat.  A vetélkedőben középiskolák 30-50 fős csapatai vehetnek részt, ideálisa maximum 12 csapattal. A vetélkedő abból áll, hogy egy sportcsarnokot játéktérré rendezünk be, és 24 órán át ebben a központban játszva-szórakozva együtt oldják meg a fiatalok az animátoraink által kiadott különböző feladatokat.

Természetesen számos „kinti”, városi feladatot is meg kell oldaniuk a játékosoknak, így az adott város lakóközössége is részt vesz a játékban. A város különböző nevezetességeihez kapcsolódó külső helyszínen megoldandó feladatok aktív jelenlétet biztosítanak napközben a városban. Sőt mivel ezekben a feladatokban bárki segíthet, így mondhatjuk, hogy együtt játszik a város. Ezt valahogy úgy képzeljék el, hogy míg a gyermek a vetélkedő helyszínén épp pl. a görög táncház népszerűsítéséért küzd a színpadon, addig a nagymama palacsintát süt, mert délután 17.00-re minél több palacsintát kell bevinnie az unokájának.  A diákok számára különleges eseményt biztosít egy egész éjszakán át együtt játszani, vetélkedni. Nálunk 24 órán át, egy célért küzdve, passzív befogadóból aktív cselekvővé válva vehet részt a diákság egy egészen egyedi hangulatú eseményen. Rendezvényünk után az itt összeforrott csapatok hosszan stabil közösségekké, későbbi események húzó erejévé válnak.

9 évvel ezelőtt, 2008-ban csatlakozott először a város ehhez az országos kezdeményezéshez, melynek célja a közösségépítés és a pozitív rivalizálás. Idén április 7-én veszi kezdetét a megmérettetés és 24 órán keresztül tart.